Do nových nájomných bytov sa presťahuje 29 obyvateľov

26.04.2012 Poprad

Vysoké Tatry 26. apríla (TASR) – Kľúče od nových nájomných bytov v bytovom dome Zdravie II si dnes popoludní prevzali nájomníci z rúk primátora mesta Vysoké Tatry Jána Mokoša. Dvadsaťdeväť bytov v mestskej časti Horný Smokovec, z toho jeden bezbariérový, a desať garáží tak budú využívať obyvatelia, ktorí mali na mestskom úrade žiadosť o pridelenie nájomného bytu.
„V tejto mestskej časti je to prvý nájomný dom, ale v poradí už siedmy v rámci mesta Vysoké Tatry, ktoré sa nám počas deviatich rokov podarilo vybudovať. Verím, že práve tu, pod úpätím Slavkovského štítu, našim spoluobčanom pomôžeme takýmto spôsobom naštartovať novú životnú etapu,“ vyjadril spokojnosť primátor mesta.
S výstavbou objektu sa začalo v roku 2009 a jeho náklady boli vyrátané na vyše 1,6 milióna eur. Financovanie bolo kryté úverom zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotáciou ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja. Mesto sa podieľalo na jeho výstavbe sumou vyše 239.000 eur. Zhotoviteľom stavby je firma KRYPTON, s.r.o, Poprad a nájomný dom bol realizovaný podľa projektovej dokumentácie Františka Belanského.
Len pred pár mesiacmi odovzdali do užívania bytový dom Lipa v Tatranskej Lomnici, ktorý bol ocenený druhým miestom v súťaži vyhlásenej ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja - Progresívne, cenovo dostupné bývanie 2011. Objekt Zdravie II má podľa primátora taktiež zaujímavé architektonické riešenie a prekrásne výhľady do okolia, takže radnica sa netají ambíciou aj s touto stavbou sa o rok uchádzať o uznanie v súťaži.
„Vo výstavbe nájomných domov chceme pokračovať a požiadali sme o úver a dotácie na ďalšie dva bytové domy Breza a Borovica v Tatranskej Lomnici. Malo by tu pribudnúť ďalších 48 bytov. Ak nám bude vyhovené, už v nasledujúcom roku by sme mohli uspokojiť ďalších záujemcov o takéto bývanie. Momentálne ich evidujeme okolo 150, čo je takmer o polovicu menej, ako to bolo, keď sme s výstavbou nájomných bytov začínali,“ dodal Mokoš.
 

Vyberte región